• Koeien
  • Voeren
  • Hakselen
  • Carrousel
  • This is an image title

Mijn achtergrond

Mijn naam is Arno Bakker en ben 38 jaar. Ik ben opgegroeid in een boerendorpje op de grens van Drenthe en Overijssel.
Tijdens de middelbare schoolperiode werkte ik in al m'n vrije tijd als medewerker bij een grote melkveehouder in de buurt. Na de middelbare school ben ik naar de Hogere Agrarische School in Leeuwarden gegaan en heb daar de opleiding Dier- en Veehouderij/Diergezondheidszorg gevolgd. Vervolgens heb ik veevoeding gestudeerd in Wageningen. Sindsdien heb ik een aantal verschillende typen banen gehad in de agrarische sector, zowel commercieel als op kantoor, maar m'n hart ligt toch op de boerderij. Na mijn studies heb ik ook ervaring opgedaan op loon- en melkveebedrijven in Nieuw Zeeland en Amerika. Het allerliefst had ik de gelegenheid om zelf een boerenbedrijf over te nemen, maar dit behoort vooralsnog niet tot de mogelijkheden. Vandaar mijn keuze om voor mij zelf te beginnen als ZZP-er, om toch agrarisch werk te kunnen doen en eigen ondernemer te zijn. Ik werk inmiddels al bijna 10 jaar zelfstandig. Ik hou hierbij van de vrijheid, uitdaging, afwisseling, het werk in de buitenlucht, met de beesten en machines.

De meeste ervaring heb ik opgedaan in de richting van melkveehouderij, als bedrijfsverzorger / boerderijoppas. Toch heb ik ook wel enige ervaring in andere agrarische takken. En ook bijvoorbeeld trekkerchauffeur bij een loonwerker behoort tot de mogelijkheden.

Op dit moment reis ik met mijn gezin rond in de camper, vanuit onze thuisbasis in Zuid-Oost Drenthe. We doen tijdelijke opdrachten door heel Nederland en Europa. Richtlijn hierbij is minimaal een week en maximaal een maand. Maar overleg is mogelijk.